Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Chana Masala - Indické cícerové curry, ktoré vám rozvonia celý dom

Chana masala – indické cícerové curry

Tentokrát zavítame do indickej kuchyne a vyskúšame si veľmi jednoduchú cícerovú špecialitu Chana Masala, ktorá vám rozvonia celý dom.

Chana Masala v priamom preklade znamená korenený cícer a výsledný recept za týmto názvom rozhodne nezaostáva. V tejto severoindickej špecialite sa totiž zbiehajú chute a vône hneď niekoľkých zásadných korenín tohto regiónu, ktoré vám poľahky rozvoňajú celý dom. Táto zmes korenín, v ktorej sa zbieha kumín, mletý koriander, chilli papričky a garam masala, sa skvele dopĺňa so sviežosťou paradajok, citrónu a čerstvého koriandru. Vo výsledku tak vzniká sýty, chutný a voňavý pokrm, ktorý si aj vďaka svojej ľahkosti prípravy hravo nájde cestu medzi vaše najobľúbenejšie jedlá. Predstavujeme vám teda legendárnu Chana Masalu!

Na 4 porcie Chana Masala budeme potrebovať:

  • 2x 400g konzerva cíceru
  • 2x 400g konzerva krájaných paradajok
  • 1 veľká cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 5 cm kus zázvoru
  • 4 čerstvé thajské chilli papričky (bird’s eye)
  • 1 pl mletého kumínu (rímskej rasce)
  • 1 pl mletého koriandru
  • 2 čl garam masala
  • 1 čl kurkumy
  • 3 pl citrónovej šťavy (30 ml)
  • za hrsť čerstvého koriandru (vňať)
  • 2 čl soli
  • repkový olej

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame na drobno. Cesnak, zázvor a chilli rozdrobíme v mažiari, rozmixujeme, alebo nastrúhame na drobno.
  2. V hrnci speníme cibuľu na rozpálenom oleji. Následne primiešame zmes z mažiara a restujeme, pokým sa nerozvonia.
  3. Pridáme kumín, mletý koriander, kurkumu a 1 čl garam masaly. Dobre premiešame a krátko restujeme.
  4. Pridáme paradajky, osolíme a restujeme až do zhustnutia.
  5. Vodu z cícera zlejeme do nádoby a odložíme na ďalšie použitie. Cícer zamiešame do zmesi a necháme zovrieť. Po zovretí varíme na najmenšom plameni približne 20 minút, až kým omáčka nezhustne do konzistencie redšej pasty.
  6. Na záver primiešame 1 čl garam masaly, polovicu nakrájaného čerstvého koriandru a citrónovú šťavu.

Podávame na basmati ryži, ozdobené zbytkom čerstvého koriandru.

Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.
[button color=“red“ size=“large“ align=“center“ link=“https://veganskehody.darujme.sk/787/“]PODPORIŤ[/button]

ZDIEĽAŤ