Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Polievka z medvedieho cesnaku s pečenými paradajkami - Vegánske hody

Polievka z medvedieho cesnaku s pečenými cherry paradajkami

S príchodom jari sa lesy rozvoňajú divokým medvedím cesnakom a vám sa otvára príležitosť spraviť si jedinečnú sezónnu polievku z medvedieho cesnaku, podľa nášho receptu.

Je tu jar a s ňou aj sezóna na jedinečnej prírodnej potraviny, ktorá nás posilní po dlhej zime – medvedí cesnak. Svieža zelená farba poteší nielen žalúdok, ale aj oči a dušu a navodí tu správnu jarnú atmosféru. Jemne pikantná chuť medvedieho cesnaku, ktorá pošteklí chuťové bunky, sa v tejto krémovej pochúťke snúbi so sladko-kyslastým tónom pečených paradajok s aromatickým tymianom. Skvelá kombinácia, ktorá zahreje zvnútra počas tohto skorého jarného obdobia, kým slnečné lúče nenadobudnú na intenzite. Pokojne si ju doprajte aj s kúskom opečeného toastu ako ľahký obed či večeru.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 1,5 pl vegánskeho masla (napr. Cocovit) alebo oleja
  • 1 stredná cibuľ
  • 1 stredne veľký zemiak
  • 150g medvedieho cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sójového mlieka
  • ¼ čl čierneho korenia
  • štipka muškátového oriešku
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • 6 ks cherry paradajok
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 1 pl olivového oleja
  • soľ na dochutenie

Postup prípravy:

  1. Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech prekrojenou stranou hore, posypeme trochou soli, tymianom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre pri teplote 150 stupňov cca 1 hodinu.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme očistený surový zemiak nakrájaný na menšie kocky, podusíme, ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom.
  4. Zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka (cca 20 minút)
  5. Pridáme nahrubo nakrájaný medvedí cesnak, z ktorého sme odstránili hrubé stonky (časť vňate odložíme nabok na ozdobenie), privedieme k varu a povaríme ešte cca 1 minútu.
  6. Odstavíme polievku z ohňa, pridáme sójové mlieko a zmixujeme dohladka.
  7. Polievku dochutíme citrónovou šťavou, podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
  8. Servírujeme s pečenými paradajkami, dozdobíme najemno nakrájanými listami medvedieho cesnaku.

Dobrú chuť!

 

Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.
[button color=“red“ size=“large“ align=“center“ link=“https://veganskehody.darujme.sk/787/“]PODPORIŤ[/button]

ZDIEĽAŤ