wicked-healthy-tesco-jun20-lk1b-1068x601 (1)

Tesco rozširuje vegánsky sortiment

Tesco vsádza na vegánske produkty! ? Najväčší britský supermarket odhalil, že pridáva 15 noviniek do ponuky rastlinných potravín.

Nové produkty reťazec pridáva do dvoch vlastných značiek rastlinných produktov – Wicked Kitchen a Plant Chef. Produkty sa budú uvádzať na trh po celej Británii už v priebehu júna. Tesco tak má už vyše 100 vlastných produktov rastlinného pôvodu.

Tesco rozširuje vegánsky sortiment
Tesco navyšuje vegánske produkty. Britský hypermarket investuje do rozširovania svojich vlastných značiek rastlinných produktov. Foto: Livekindly

? Tieto produktové línie vznikli ako odpoveď na zvyšujúci sa dopyt po vegetariánskych a vegánskych alternatívach. Prebiehajúca expanzia tak len nasleduje aj naďalej stúpajúce čísla.

Štúdia spoločnosti zaoberajúcej sa prieskumom trhu Mintel odhalila, že približne 20 miliónov Britov – takmer 40 percent obyvateľstva, ktorí jedia mäso – hovorí, že znižuje jeho príjem. Väčšina sa snaží o flexitariánsky typ stravovania. Aj keď flexitariáni stále konzumujú mäso a iné živočíšne produkty, robia tak iba s mierou. Ich strava sa zväčša skladá z rastlinných produktov, ako je ovocie a zelenina.

Spoločnosť Tesco prvýkrát uviedla na trh Wicked Kitchen v januári 2018. Produktový rad bol okamžitým úspechom, pričom počiatočný predaj značne prevýšil predpovede. Predaju sa darilo tak dobre, že Tesco zdvojnásobilo rozsah týchto produktov ešte v októbri toho istého roka. 

Dopyt po vegánskych potravinách v Spojenom kráľovstve rýchlo rastie, pričom tento trend sa zrýchľuje pandémiou COVID-19. O vplyve koronakrízy na rastlinný segment potravín sme písali v tomto článku. 
Zatiaľ čo mnoho britských supermarketov rozširuje svoj sortiment rastlinných produktov, spoločnosť Tesco oznámila, že má v úmysle prevziať vedúcu pozíciu v kategórii rastlinných produktov a plánuje ponúkať až 300 rôznych vegánskych výrobkov. Otázne je, kedy a či sa takéto produktové línie dostanú aj na slovenský trh. Hoci aj v slovenských pobočkách hypermarketu je viditeľný postupný nárast rastlinných možností, spomínané značky sú zatiaľ otázkou budúcej expanzie.

Prečítajte si viac:

Tesco Expands Vegan Range With 15 New Meal Options by Audrey Enjoli – Live Kindly, 11.06.2020
Tesco Announces New Wicked Kitchen Meals and Expands the Budget-Friendly Plant Chef Range by Vegconomist.com, 12.06.2020

Staňte sa srdcom vegánskeho hnutia a pomôžte nám pripravovať viac zaujímavých článkov!

ZDIEĽAŤ