IMG_7010

Obľúbené Balans Bistro otvorilo nové priestory

Balans bistro je už niekoľko rokov vyhľadávanou stálicou bratislavského rastlinného gastra. Pôvodný priestor už nezvládal nátlak návštevníkov, tím sa preto rozhodol pre presun do väčšieho. Otváračka prebehla uplynulú sobotu, bistro sa teraz nachádza len pár minút chôdze od pôvodnej adresy na Živnostenskej. Priestory sú vynovené, väčšie a aj s dlho vytúženou teraskou! 

Prichádzame na Jozefskú v sobotu poobede, bistro sa pre návštevníkov otvorilo o 13tej. Vieme že sme správne, keď zbadáme niekoľko skupiniek ľudí, čakajúcich na ulici pred vchodom. Máme však šťastie, niekoľko ľudí práve vyšlo, takže sme čoskoro usadení.

Nový priestor je o poznanie väčší, ale atmosféra priestoru na Živnostenskej zostala rovnaká. Drevené odtiene a zavesené svetielka nás vítajú aj na novej adrese. Mnohí sa však určite potešili najmä priestrannej terase, ktorá bola doteraz snom mnohých návštevníkov, ako aj tímu z Balansu.

vnútri nového Balans bistra
Podnik nestratil na útulnosti, mnohými prvkami pripomína pôvodné priestory. Foto: Vegánske hody

 

„Chceme, aby tento priestor bol o vzájomnej komunikácii, o stretávaní a najmä o šírení vegánskej myšlienky, o nenásilí, o živote bez utrpenia iných bytostí, o filozofii, že iný spôsob života je možný,“ objasňujú zakladatelia bistra.

Predstavili aj nové, prehľadnejšie menu. Popri tejto stálej ponuke bude bistro aj naďalej tvoriť denné menu, tím sa teší aj na vymýšľanie nových špecialít. Ďalšou novinkou, ktorú mnohí ocenia, je zavedenie možnosti platby kartou. 

Nové menu

V jedálničku Balans Bistra nájdete domáce burgre, vegánsku pizzu, hlavné jedlá, zákusky a domáce koláče. Ponuka sa bude sezónne obmieňať. Na osvieženie sú k dispozícii domáce limonády, ľadové čaje, čerstvo odšťavené šťavy, fairtrade káva z Goriffee Roastery, čapované pivo aj cider, či domáci radler.

 

Menu je teraz rozdelené na sekcie Pizza, Hlavné jedlá a Street food. Naďalej bude k dispozícii aj ponuka denného menu. Foto: Vegánske hody

 

 

Prednosťou nového priestoru je najmä viac stolov v interiéri a vonkajšia terasa. Disponuje však aj spodným podlažím, kde sa časom budú konať menšie podujatia. Môžeme sa tak tešiť na večerné koncerty, ale aj prednášky či premietania priamo v priestore bistra. Nový priestor má veľký potenciál, ktorý tím plánuje naplno využiť.

Bistro bolo prvých niekoľko hodín po otvorení neustále plné. Hoci je tím posilnený o nových členov, celé poobedie sa nezastavili. Prvé voľné stoly sa začali objavovať až po štvrtej.
„Boli ste úplne úžasní ako ste čakali na ulici kým otvoríme. Veľa to pre nás znamená, ďakujeme ❤“ odkázal návštevníkom tím Balans bistro.

Vchod na Jozefskej ulici
Napriek navýšenej kapacite sa na vstup a usadenie celé poobedie čakalo v rade na ulici. Foto: Vegánske hody

Zostáva nám len popriať Balans bistru veľa úspechov v novom priestore. Budeme sa tešiť na mnohé novinky, ktoré ešte pre nás chystá!

Staňte sa srdcom vegánskeho hnutia a pomôžte nám pripravovať viac zaujímavých článkov!

ZDIEĽAŤ