133116985_1089045091532914_4045765081398459868_o

Britská výzva pre milovníkov mäsa: 3 mesiace vegánstva za 50 000 libier!

Dokonale prepečený steak, šťavnatý burger alebo chrumkavá slanina. Milovníci mäsa sa takých pochúťok len tak ľahko nechcú vzdať. Britská donášková služba Vibrant vegan však teraz prišla so zaujímavým nápadom a vznikla tak obrovská výzva pre milovníkov mäsa. Jedného mäsožravca, ktorý sa svojich obľúbených pochúťok na tri mesiace zriekne, hodlá obdarovať 50 tisícmi libier (viac ako 56 tisíc eur)!

vv
Prihlasovanie do výzvy bolo spustené v januári, načasovanie počas populárnej výzvy „Veganuary“ (Vegánsky január) nie je náhodné. Foto: Vibrant Vegan Co.

Spoločnosť Vibrant Vegan chce dokázať, že aj zarytých jedákov mäsa je možné presvedčiť, aby prešli na vegánstvo. Výsledkom je, že spoločnosť hľadá „najväčšieho jedáka mäsa“ vo Veľkej Británii. Keď bude nájdený, dostane zmluvu, ktorá ho zaviaže po dobu troch mesiacov jesť úplne vegánsku stravu. Dostane neobmedzený prísun hotových jedál od Vibrant Vegan a bude mať prístup k odborníkovi na výživu.

 

„Ste zvedaví vyskúšať vegánsku stravu, ale nie ste si istí, či sa chcete s mäsom rozlúčiť úplne?“, pýta sa spoločnosť. „Nie ste sami. Za posledných pár rokov vidíme vzostup flexitariánstva, keď sa čoraz viac ľudí otvára stále sa rozširujúcej a lákavej ponuke rastlinných potravín a receptov. “

Spoločnosť popisuje podmienky výzvy:
Ako náš „Vegan Curious Coordinator“ bude vašou úlohou skúšať a testovať vegánske produkty z pohľadu oddaného mäsožravca a zdieľať svoje úprimné myšlienky na sociálnych sieťach. Počas troch mesiacov budete musieť podstúpiť výzvu, aby ste nekonzumovali žiadne živočíšne produkty. Získate neobmedzený prísun našich vegánskych hotových jedál, ktoré vás udržia v chode, a budete mať po ruke nášho registrovaného odborníka na výživu, ktorý vám pomôže s plánovaním jedál, pričom vám bude k dispozícii aj kuchár, ktorý vám pomôže prispôsobiť sa vašej novej bezmäsitej strave.“

Úspešnému uchádzačovi bude za trojmesačné obdobie vyplatených 50 000 libier!

Po ukončení troch mesiacov bude vykonaný záverečný test. Spoločnosť ponúkne ultimátum; zobrať si finančnú odmenu 50 tisíc libier, alebo sa účastník experimentu môže skúsiť prekonať až do konca roka 2021. Ak sa víťaz rozhodne, že si skutočne užíva svoju novú stravu a bude si myslieť, že sa s mäsom môže rozlúčiť do konca tohto roka, bude mu ponúknutý „doživotný“ prísun vegánskych jedál spoločnosti (v hodnote 100 000 libier). To však platí iba pod podmienkou, že to dokáže prostredníctvom pokračujúcich príspevkov na sociálnych sieťach a potravinového denníka.

Privítali by ste podobnú výzvu aj na Slovensku? Ktorého milovníka mäsa zo svojho okolia by ste do nej namočili? 🙂

 

Jedlá spoločnosti pripravujú kuchári v Londýne. Každé jedlo je okamžite zmrazené, takže pri domácom zahriatí zostane rovnako chutné a výživné. Jedlá by mali byť ohrievané v mikrovlnnej rúre alebo v rúre a pripravené na konzumáciu už za niekoľko minút. Fotky: Vibrant Vegan Co.

 

ZDIEĽAŤ