Blog_Header_RedRoof_BeyondItalianSausage_US_1920x1080_V1

Partnerstvo Beyond Meat & Fast-Foody

Život bez mäsa, živočíšnych produktov či ich redukovanie je populárne v takmer každom kúte sveta. Niektorí sa ale len ťažko vzdávajú svojho obľúbeného fast-food burga, alebo chrumkavých nugetiek. Skvelá správa potešila nielen vegánov! Bola oznámená spolupráca Beyond Meat hneď s niekoľkými reťazcami rýchleho občerstvenia. Fast-foody ako McDonalds, KFC či Pizza Hut ponúknu nové vegánske pochúťky!

Spoločnosť Beyond Meat

Pre niekoho známa, pre niekoho menej – spoločnosť Beyond Meat je na trhu už od roku 2009 a teší sa veľkej obľube. Jej cieľom je nahradiť všetky produkty z mäsa rastlinnými produktmi. Chce pozitívne pôsobiť na ľudské zdravie, klimatické zmeny, prírodné zdroje a životné podmienky zvierat.

Rastlinné mäso od tohto výrobcu má množstvo lákavých výhod. Je vyrábané bez GMO prísad, obsahuje rovnako veľa bielkovín, ako ich živočíšne podoby, neobsahuje žiadny cholesterol, menej nasýtených tukov a žiadne antibiotiká, alebo hormóny.

beyond
Spoločnosť Beyond Meat neustále prekvapuje novinkami a získava stále viac fanúšikov. Najnovšie propaguje aj rastlinnú alternatívu mäsoých guličiek. Foto: Beyond Meat

Spolupráca s fastfoodmi

Beyond Meat uzavrela partnerstvo s fast-foodmi ako sú KFC, Taco Bell, Pizza Hut a McDonald´s. Najdiskutovanejšou je práve spolupráca s McDonald´s, o ktorej sa hovorilo už takmer rok. Priaznivci rastlinného mäsa môžu byť nadšení, nakoľko si budú vedieť pochutnať na svojich obľúbených fast-foodových pochúťkach po celom svete.

V rámci samostatnej rastlinnej línie McPlant, sa bude spoločnosť zameriavať na burgre, karbanátky, rastlinné bravčové a kuracie mäso, alebo dokonca na náhrady vajec. Rada McPlant je momentálne v procese globálneho testovania. Naposledy sme informovali o spustení predaja v Dánsku a Švédsku.

„Naša nová platforma McPlant sa zameriava na to, aby sme zákazníkom pri návšteve McDonald´s ponúkali viac možností. Sme nadšení, že môžeme v spolupráci s Beyond Meat podnecovať inovácie v tomto priestore a uzavretie tejto strategickej dohody je dôležitým krokom na našej ceste, aby sme zákazníkom priniesli chutné a kvalitné rastlinné jedlá“, uviedla Francesca DeBiase, výkonná viceprezidentka a riaditeľka dodávateľského reťazca McDonald´s.

Dobré vzťahy a prvá spolupráca medzi Beyond Meat a McDonald´s začali v roku 2019, kedy sa začalo s testovaním týchto produktov v Kanade. Predstavitelia spoločnosti veria, že ich rastlinné náhrady mäsa zaujmú čo najviac ľudí a prispejú tak k zvýšeniu povedomia ohľadom problémov, týkajúcich sa živočíšnej výroby.

plt
Burger P.L.T. bol jedným z prvých rastlinných experimentov firmy McDonald´s. Produkt sa testoval v Kanade. Foto: Beyond Meat

Globálne spojenectvá

Nedávno sme informovali o oznámenej spolupráci firiem Beyond Meat a Pepsi. Novovzniknutá spoločnosť The PLANeT Partnership má vyvíjať, vyrábať a predávať vegánske občerstvenie a nápoje. 

Hoci táto spolupráca bola oznámená len pred niekoľkými týždňami, firma Beyond rozhodne nespomaľuje! Najnovšie sa môže pochváliť aj spoluprácou s firmou Yum Brands (YUM), ktorú môžete poznať hlavne vďaka reťazcom ako sú KFC, Taco Bell či Pizza Hut, ktoré pod ňu spadajú. Táto dohoda má predstavovať rozšírenie kolaborácií firmy „s vývojármi alternatívnych potravín“. Firma YUM už má na konte napríklad skúšobné obdobie rastlinného kuraťa v KFC, ale aj Beyond Italian Sausage Pizzu v rámci reťazca Pizza Hut.

pizza
Rastlinné kuracie kúsky v KFC, či pizza s mletý mäsom vo vegánskej verzii – tieto produkty už niektorí mohli ochutnať. S čím ďalším prídu reťazce tentokrát? Foto: Beyond Meat

Konkrétne podmienky týchto spoluprác neboli zverejnené. Je však zrejmé, že potravinoví giganti reagujú na dopyt zákazníkov. Rastlinné alternatívy mäsa sa tak neuveriteľne rýchlo šíria ponukami reťazcov rýchleho občerstvenia po celom svete!

Páčil sa Vám článok? Staňte sa aj vy srdcom vegánskeho hnutia a pomôžte nám pripravovať ich viac!

Zdroje:
CNN: Beyond Meat strikes partnerships with McDonald’s and Yum Brands
Beyond Meat: About
Akcie: Strategické partnerstvo: Beyond Meat a McDonald ´s budú spoločne vyvíjať “rastlinné mäso”.

ZDIEĽAŤ