veggie wrap

Dočkali sme sa – vegetariánske menu v McDonald’s!

Sieť rýchleho občerstvenia vyvíja vlastnú rastlinnú alternatívu mäsa a v rôznych krajinách testuje niekoľko vegánskych produktov. Na Slovensko medzitým konečne dorazilo základné vegetariánske menu, bude v ponuke vo všetkých pobočkách McDonalds.

Do stálej ponuky známeho fast-foodu pribudli tri vegetariánske alternatívy – veggie burger, wrap a šalát. Hlavnou novinkou ponuky je zeleninová placka. Tá sa chváli šťavnatým zložením a veľkými kusmi zeleniny. „Na povrchu ťa prekvapí extra chrumkavá strúhanka zo semienok a kukuričných lupienkov. A keď sa zahryzneš, čaká ťa jedinečná chuť veľkých kúskov zeleniny, ementálu a špeciálnej zmesi korenia. Preto je Veggie placka vnútri pekne vláčna a šťavnatá. A pritom plná zeleniny, ako je mrkva, petržlen, hrášok, brokolica či paprika.“ hlási oficiálna stránka slovenského McDonald’s. V zložení však nenájdeme len zeleninu, ale aj syr a maslo – preto ide o vegetariánske, nie vegánske menu.

„Konečne veggie!“ – na konci marca fast-food spustil sériu troch vegetariánskych produktov. Foto: McDonald’s Slovensko 

„Zaradením troch vegetariánskych noviniek do našej ponuky reagujeme na požiadavky našich zákazníkov a veríme, že nimi oslovíme nielen vegetariánov, či flexitariánov, ale aj našich stálych zákazníkov, ktorí ocenia nové chute na zeleninovom základe,“ uviedla PR supervízorka pre slovenský McDonald’s  L. Poláčeková.

„Tri novinky z radu Veggie sú veľmi chutnou alternatívou pre tých ľudí, ktorí sa mäsu úplne alebo aj čiastočne vyhýbajú nielen kvôli zdravotným benefitom, ale tiež s ohľadom na etický či ekologický aspekt,“ dopĺňa L. Poláčeková.

Novinkou je zeleninová placka, ktorú obsahujú všetky tri veggie produkty. Foto: McDonald’s Slovensko

Vegánske alternatívy?

Globálna firma McDonald’s medzitým pracuje na vývoji a testovaní rastlinnej alternatívy mäsa vlastnej výroby, tzv. McPlant, ktorý vzniká v spolupráci s firmou Beyond Meat. Naposledy sme vás informovali o spustení predaja v škandinávskych krajinách, na testovacie obdobie je novinku možné ochutnať len v Dánsku a Švédsku.

Čo myslíte, uchytí sa u nás zeleninová placka a celkovo vegetariánske menu v McDonalds?

 Veggie šalát. Foto: McDonald’s Slovensko

ZDIEĽAŤ