maxresdefault (2)

Grotto – rastlinné sendviče bez éčok

Firma Grotto v spolupráci so známym šéfkuchárom Michalom Kordošom a lahodnými výrobkami Lunter prekvapuje rastlinnou novinkou Sunshine vege. Do regálov reťazcov prinášajú rastlinné sendviče Sunshine Vege v troch variantoch!

Pre Vegánske hody pripravila Sofia Marcinkechová.

Šéfkuchár Michal Kordoš, ktorý stojí za vznikom receptúr troch rastlinných sendvičov Grotto. Foto: kordos.sk

Dôraz na lokálnosť

Spoločnosť Grotto začala v malom, no postupne sa vypracovala na popredného slovenského výrobcu bagiet, bagetiek, tortíl, sendvičov a pannini. Radi objavujú nové chute a vylepšujú receptúry, aby mal z výrobkov každý zákazník vždy ten najväčší pôžitok. Potvrdzuje to aj ich najnovší počin – vznik rastlinných sendvičov – ktorým medzi svoje bežné produkty pridáva aj vegánske (podobne medzinárodné reťazce či výrobcovia, ako aj McDonalds či Burger King) . Spoločnosť sa prezentuje ako hrdý slovenský výrobca, ktorý uprednostňuje poctivé domáce suroviny. Pomáhajú tak lokálnym dodávateľom aj domácej ekonomike.

michal kordoš grotto
Michal Kordoš patrí ku gastronomickej špičke, pomáhal s vylepšovaním receptúr. Spolu s ním vznikli úplne nové rastlinné sendviče Sunshine Vege. Foto: Grotto

Čím sú nové rastlinné sendviče Grotto výnimočné? 

Okrem toho, že sendviče neobsahujú škodlivé éčka, ohromia aj skvelou chuťou! Tá je vyladená do dokonalosti len s použitím kvalitných rastlinných tofu produktov. Potešia tak nielen vegetariánov a vegánov, ale aj všetkých, ktorí hľadajú chutnú a zdravšiu zmenu. 

Čisto rastlinné zloženie

Základ troch nových sendvičov tvorí bielkovinový chlieb, ktorý je vyplnený hummusom, praženicou alebo bolonskou omáčkou od firmy Lunter a poriadnou dávkou zeleniny. Všetky tri varianty Sunshine Vege od firmy Grotto sú 100%tne rastlinné sendviče.

Rastlinné sendviče sú dostupné v troch variantoch. Foto: Grotto

Bolonský 

Neobsahuje kúsky mäsa, no napriek tomu chutí ako pravá bolonská zmes. V tomto sendviči je bielkovinový chlieb naplnený LUNTER Tofu bolonskou omáčkou a LUNTER Seitan salámou, ktoré podporia chuťové pôžitky. V spojení s rukolou a paradajkou vás čaká skvelá chuť.

Praženica

(Ne)vajíčkový sendvičom je skvele odštartuje deň ľahkou, no stále plnou chuťou. Postará sa o to bielkovinový chlieb s rastlinnou praženicou a tofu krémovou nátierkou od Luntera. O čerstvosti každého jedného kúsku svedčí jemne praskajúca uhorka, reďkovka a rímsky šalát.

Hummus 

V tomto prípade tvorí základ sendviča bielkovinový chlieb spolu s LUNTER Tofu tahini hummusom a LUNTER Tofu na gril s príchuťou sweet chilli. Chuťový zážitok dotvára strúhaná mrkva, reďkovka, sušené paradajky, valerián a štipka soli. Ak máte radi hummus, neodoláte!

Sendviče spoznáte pod názvom Sunshine Vege! Foto: Grotto

Spolupráca s hudobnou skupinou Medial Banana

Pred pár dňami spoločnosť Grotto predstavila krátku reklamu na ich nové výrobky, v ktorej hudobná skupina Medial Banana prespievala ich známu skladbu – Nemôžem prestať. Opisujú v nej lahodné rastlinné sendviče, ktoré menia svet a to ako ich nemôžu prestať jesť.

Kde sú rastlinné sendviče Grotto dostupné?

Sunshine Vege sa dajú kúpiť v sieti predajní Milk Agro, LABAŠ, KOMFOS, GVP a vo vybraných predajniach siete COOP. Medzitým však pribúdajú aj na policiach reťazcov Terno a Kraj, ako aj na viacerých benzínových pumpách po celom Slovensku.

Zdroje:
Grotto – Sunshine Vege
Grotto – Blog
Grotto – Instagram

ZDIEĽAŤ