Vegánske hody Bratislava 2022 - web

Vegánske hody po troch rokoch hlásia návrat

Najväčší festival vegánskeho stravovania na Slovensku sa 25. septembra, po trojročnej pandemickej prestávke, vracia do bratislavskej Starej tržnice.

16. júna v Bratislave: Najväčší slovenský festival rastlinného stravovania – Vegánske hody – sa po vynútenej trojročnej prestávke vracia do bratislavskej Starej tržnice. Bratislava tak bude mať v nedeľu 25. septembra opäť príležitosť ochutnať to najlepšie z rastlinnej kuchyne na Slovensku. Na podujatí nebude chýbať ani tradičný celodenný program s vegánskymi kuchárskymi show či s prednáškami, diskusiami a hudobným sprievodom.

Vegánske hody sa na Slovensku konali už od roku 2009 a v roku 2019 – v poslednom roku pred pandémiou – sa konali v piatich mestách a prilákali viac ako 30 000 ľudí. Po trojročnej prestávke tak opäť prevedú tisícky návštevníkov a návštevníčok svetom rastlinného stravovania – ukážu im, ako chutí rastlinná kuchyňa, ako si môžu vegánske špeciality pripraviť sami doma, a v neposlednom rade im priblížia to aké dopady má jedlo na našom tanieri na životné prostredie a zvieratá.

Máme obrovskú radosť z toho, že sa opäť môžeme s Vegánskymi hodmi vrátiť do Starej tržnice a priniesť ľuďom podujatie, na ktoré spolu s nami čakali tri nekonečné roky. Preto veríme, že sa nám 12. ročník Vegánskych hodov v Bratislave podarí urobiť naozaj nezabudnuteľným”, hovorí event manažérka Vegánskych hodov, Monika Dančová.

Pandémia si vynútila na Vegánskych hodov niekoľko zmien. Jednou z nich je aj zavedenie symbolického vstupného. “Vegánske hody dokázali bez vstupného fungovať 11 rokov. Pandémia však dala reštauráciam a gastro projektom poriadne zabrať. A náklady na zorganizovanie podujatia sa nám medzičasom zdvojnásobili. A keďže Vegánske hody vždy boli o podpore a rozvoji rastlinného stravovania na Slovensku, rozhodli sme sa, že reštauráciam účastnícke poplatky znížime a zavedieme malé vstupné, ktoré pomôže festivalu prežiť a reštauráciam uľahčí postaviť sa opäť na nohy”, dodáva Monika Dančová.

Vegánske hody vznikli v roku 2009 s cieľom podporiť na Slovensku rozvoj rastlinného stravovania, ktoré vylúčením živočíšnych potravín z nášho jedálnička, znižuje jeho dopady na životné prostredie a zvieratá. Neskôr sa rozrástli do Košíc, Žiliny, Trnavy, Prešova a Banskej Bystrice, a stali sa jedným z najväčších vegánskych food festivalov v strednej a východnej Európe. Počas svojej existencie umožnili desaťtisícom ľudí spoznať to najlepšie z rastlinnej kuchyne na Slovensku a vyskúšať si, ako chutí udržateľná a ohľaduplná kuchyňa. Lístky na Vegánske hody Bratislava 2022 sú dostupné v predpredaji na webstránke festivalu.

ZDIEĽAŤ