vianocne trhy

Najem sa vegánsky na Vianočných trhoch?

Vianoce sú za rohom a k nim neodmysliteľne patria aj Vianočné trhy s vôňou výborných jedál a nápojov. Dá sa však na nich najesť aj vegánsky? Vybrali sme sa na Vianočné trhy v Bratislave, aby sme preksúmali vegánske jedlá a možnosti!

bao brothers

Pod Vianočným stromčekom na Hlavnom námestí si môžete vychutnať vegánske Bao v dvoch verziách a Kimchi, ktoré pre Vás pripravili Bao Brothers.

Hneď vedľa natrafíte na stánok Foodstock, kde pre Vás pripravia ich klasickú vegánsku Gyozu, Miso alebo Kimchi, ak máte chuť na niečo menej vianočné.

foodstock
vegan kapustnica

Vianočné trhy pokračujú v rozličných uličkách centra mestam ako aj na Hviezdoslavovom námestí. Po ceste sme našli viaceré mini trhy vo vnútroblokoch – a objavili vegánsku kapustnicu z kuchyne prevádzky Fach!

Ak máte chuť na polievku na zahriatie, určite ju príďte ochutnať!

 

Medzi tradičné jedlá, ktoré môžete nájsť na Vianočných trhoch na mnohých miestach sú určite zemiakové placky, niekedy nazývané „bramboráky“.

 

Ako dezert si môžete dať tradičný trdelník, či už so škoricou, orechmi alebo posnežený kokosom. Celý stánok je jasne označený nápisom Vegánske Trdelníky! 🙂

 

 

Sviatočná klasika vo vegánskom prevedení! Ak chcete ochutnať vegánsky vaječný likér (po anglicky eggnog), opäť Vás pošleme na mini trhy vo FACHu, kde si ho môžete vychutnať spolu s ďalšími dobrotami. (Ne)Vaječný koňak nie je rozlievaný, môžete si tu kúpiť fľašku domov.

vegan vajecný liker

Veríme, že si prídete na svoje! Ak ste zatiaľ nemali možnosť zájsť na Vianočné trhy, určite si tento víkend choďte pochutnať na vegánskych dobrotách, ktoré v stánkoch ponúkajú.
Prajeme Vám krásne sviatky!

ZDIEĽAŤ