V nedeľu 8. októbra príde deň, kedy sa s Vami opäť stretneme v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave! Do otvorenia brán Vegánskych hodov Bratislava 2023 zostáva už len:
Na jeseň sa opäť otvoria brány Starej Tržnice a budeme môcť spolu ochutnávať to najlepšie, čo naša vegánska gastro scéna ponúka.
Okrem bohatej ponuky jedál a nápojov nás bude už tradične čakať aj celodenný sprievodný program.
Kuchárske talenty vám predvedú, čo dokážu za našim pomyselným sporákom! V krátkej show predvedú svoje umenie a publikum samozrejme dostane z výtvoru ochutnať.
10:00
ZAČIATOK JARNÝCH VEGÁNSKYCH HODOV
11:00-11:45
LUCIA ADAMÁJKOVÁ @easyveganlife – Kuchárska show s produktami Violife
14:30-15:30
NIKOLETA KOVÁČOVÁ @surovadcerka – Kuchárska show s ochutnávkami
19:00
UKONČENIE JARNÝCH VEGÁNSKYCH HODOV
20:00
koniec vegánskych hodov
SILVESTER ROŠTÁR
Silvester Roštár pracuje ako redaktor najčítanejšieho denníka na Slovensku. Silvo o sebe hovorí, že je jedna pozitívna osoba, ktorá k životu potrebuje – slnko, čokoládu a svoju mamu. Vo voľnom čase sa venuje spevu. Miluje ľudí so zmyslom pre humor. Medzi jeho negatívne vlastnosti patrí to, že nikomu nevie povedať – nie. Ale… Vekom sa to učí. Na Vegánskych hodoch sa môžete tešiť, ako nás Silvester prevedie celým programom s úsmevom na tvári.
NIKOLETA KOVÁČOVÁ
Nikoleta je slovenská food blogerka, ktorá sa skrz vegánske jedlo a varenie snaží ľudí motivovať k výberu rastlinnej stravy už viac ako 8 rokov. Vydala tri vegánske kuchárky pod názvom Slovegán. Na Vegánskych hodoch budete mať príležitosť zakúpiť si všetky kuchárske knihy Slovegán a zároveň si ich nechať naživo podpísať. Nikoleta bude tiež súčasťou programu v podobe kuchárskej show, kde pripraví a publikum ochutná práve jedne zo slovegánskych receptov.
RADEK LÁTAL
Radek je odborník na výživu so špecializáciou na vegánstvo a rastlinnú stravu. Vegánom je od roku 2013 a od roku 2018 sa venuje výživovému poradenstvu. Vyštudoval odbor Výživa ľudí na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite a je držiteľom certifikátu Plant-based Nutrition.
Vegánska strava nemusí byť zložitá ani riziková, je však treba to robiť správne. To najdôležitejšie o vegánstve z výživového hľadiska, rovnako ako odpovede na všetky vaše otázky, vám prinesie práve Radek, s prednáškou s názvom „Ako (pre)žiť na vegánskej strave“.
Pandémia nám dala zabrať všetkým, no najviac gastronómii. Nekonečné lockdowny a takmer neexistujúca podpora štátu, dohnali mnoho rastlinných gastro projektov na pokraj ich síl a neraz až ku krachu. Počas troch rokov pandémie nám náklady na zorganizovanie Vegánskych hodov narástli na dvojnásobok. A v takejto situácii je nemysliteľné prenášať ich na reštaurácie, ktoré posledné roky prežili len s odretými ušami. Preto sme sa rozhodli im poplatky, naopak, znížiť, a preniesť financovanie podujatia na vás – ľudí, ktorým záleží na tom, aby vegánska gastronómia na Slovensku prekvitala. Preto veríme, že budete mať pochopenie pre zavedenie symbolického vstupného 2€ v predpredaji a 3€ na mieste. So samozrejmými výnimkami a voľným vstupom pre ľudí v dôchodkovom veku, ZŤP ľudí a ich sprievod, deti do 15 rokov, a ľudí z Ukrajiny. Ďakujeme!
Ak sa vám formulár nezobrazuje správne, môžete si lístky zakúpiť aj priamo na stránke GOOUT.