Jarné Vegánske hody 2024 Bratislava sú tu!

Už 17. marca príde deň, kedy sa s Vami opäť stretneme v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave! Do otvorenia brán Jarných Vegánskych hodov Bratislava 2024 zostáva už len: 

DNÍ
HODÍN
MINÚT
SEKÚND
Prišiel deň D!

To najlepšie z rastlinnej kuchyne

Na jar sa opäť otvoria brány Starej Tržnice a budeme môcť spolu ochutnávať to najlepšie, čo naša vegánska gastro scéna ponúka.

Prednášky a diskusie

Okrem bohatej ponuky jedál a nápojov nás bude už tradične čakať aj celodenný sprievodný program.

Kuchárske show

Kuchárske talenty vám predvedú, čo dokážu za našim pomyselným sporákom! V krátkej show predvedú svoje umenie a publikum samozrejme dostane z výtvoru ochutnať.

Nenechajte si ujsť vegánsku akciu roka!

Program

10:00

ZAČIATOK VEGÁNSKYCH HODOV

 10:30-11:30

JÓGA S LASKAMiER @laskamier – Joga s Adri & hudobný doprovod Roman

11:00-11:45

ALEX KUKUMBERGOVÁ – Prednáška: Ani ryby? Jedenie rýb v počítačových hrách.

12:00-13:00

LUCY TREFNÁ @lucy_trefna – Kuchárska show: Tajomstvo dochucovania tofu

13:00-14:00

RADKA BUJNOVÁ @aha_veganexperience – Kuchárska show: Vegánska výživa pre optimálne zdravie

14:30-15:30

LUCIA ADAMJÁKOVÁ @easyvegan.life – Kuchárska show s produktmi Take it Veggie

15:30-16:15

TOMÁŠ ŠAJGAL @madwines.wtf – Prednáška: Prečo je víno vegánske?

16:15-17:15

MICHAL FILIPEK @ste1n_ – Kuchárska show: Vegán na dedine

19:00

UKONČENIE VEGÁNSKYCH HODOV

Moderátori

MARTA FANDLOVÁ

Marta je vyštudovaná novinárka, ktorá sa venuje ekologickým témam. Má vlastný podcast Eko inak a vo voľnom čase je aj klimatická a zvieracoprávna aktivistka. Okrem toho je ambasádorkou European Climate Pact a rieši aj rôzne celospoločenské témy. 

 

SILVESTER ROŠTÁR

Silvester Roštár pracuje ako redaktor najčítanejšieho denníka na Slovensku. Silvo o sebe hovorí, že je jedna pozitívna osoba, ktorá k životu potrebuje – slnko, čokoládu a svoju mamu. Vo voľnom čase sa venuje spevu. Miluje ľudí so zmyslom pre humor. Medzi jeho negatívne vlastnosti patrí to, že nikomu nevie povedať – nie. Ale… Vekom sa to učí. Na Vegánskych hodoch sa môžete tešiť, ako nás Silvester prevedie celým programom s úsmevom na tvári.

Účinkujúci

LASKAMiER

Roman a Adriana sa snažia svojím životným štýlom inšpirovať ľudí k udržateľnému spôsobu života; pomocou jogy & vegánskej stravy propagovať nenásilie a lásku k prírode, starostlivosť o duševné a fyzické zdravie.
Joga s Adri je vhodná aj pre začiatočníkov, s krátkymi dychovými technikami a záverečnou zvukovou relaxáciou, o hudobný doprovod sa postará Roman.

Alex

ALEXANDRA KUKUMBERGOVÁ

Alexandra Kukumbergová študovala médiá a doktorát si spravila z Teórie digitálnych hier. V súčasnosti pracuje v organizácii Humánny pokrok, kde spolupracuje aj na kampani Kaprie peklo.
Na Vegánskych hodoch porozpráva o
morálnych rámcoch, v ktorých vynímame vodné živočíchy – a ako to s nimi vyzerá v digitálnych hrách.

LUCY TREFNÁ

Sprievodkyňa rastlinnou stravou, Lucy Trefná s nadšením zdieľa svoje skúsenosti a sprevádza ľudí pri objavovaní benefitov rastlinnej stravy.
Počas Vegánskych hodov ukáže ako si vyskladať rastlinný tanier, a potom dôkladne predstaví tofu ako všestrannú rastlinnú surovinu a tiež to ako ho zmeniť na skutočnú delikatesu! 

RADKA BUJNOVÁ

Radka varí približne 2 roky, je to činnosť, ktorá jej dáva veľký zmysel a prináša pokoj, a preto si otvorila aj AHA, ktoré má pol roka.
Na Vegánskych hodoch nám navarí vegánske risotto s pestom z medvedieho cesnaku, opekanými paradajkami a mikrozeleninou.

LUCIA ADAMJÁKOVÁ

Luciu napĺňa varenie a nadväzovanie kontaktov s ľuďmi, a preto sa venuje svojmu profilu @easyvegan.life
Vegánkou je už piaty rok a profil si založila hlavne preto, že sa jej okolie neustále pýtalo, čo ako vegánka môže jesť. Dnes na ňom zdieľa jednoduché a chutné vegánske recepty. Na Vegánskych hodoch ju uvidíte na kuchárskej show, kde nám ukáže, ako všelijak sa dá využiť tofu a môžete sa tešiť samozrejmej na ochutnávku.

MÄD WINES

Tomáš Šajgal je zakladateľ a majiteľ značky Mäd Wines a someliér naturálnych vín ocenený časopisom Wine Spectator.
Vo svojom programovom vstupe porozpráva o víne ľudskou rečou, povie čosi o udržateľnom hospodárstve a odpovie na otázku prečo víno niekedy nie je vegánske aj keď je z hrozna.

MICHAL FILIPEK

Michal sa ako kuchár venuje najmä vareniu na vzdelávacích projektoch pre mládež po celej Európe. Pri varení si zakladá na ľahko dostupných surovinách, ktoré zoženiete aj v dedinskom obchode bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.
Vo svojej kuchárskej show vyvráti mýtus o tom, že vegánstvo je len módny trend a výstrelok pre ľudí z miest. Môžete sa tešiť na ochutnávku jeho krémového šošovicového ragú s restovanou hlivou. 

Vstupenky

Prečo sme začali vyberať vstupné?

Pandémia nám dala zabrať všetkým, no najviac gastronómii. Nekonečné lockdowny a takmer neexistujúca podpora štátu, dohnali mnoho rastlinných gastro projektov na pokraj ich síl a neraz až ku krachu. Počas troch rokov pandémie nám náklady na zorganizovanie Vegánskych hodov narástli na dvojnásobok. A v takejto situácii je nemysliteľné prenášať ich na reštaurácie, ktoré posledné roky prežili len s odretými ušami. Preto sme sa rozhodli im poplatky, naopak, znížiť, a preniesť financovanie podujatia na vás – ľudí, ktorým záleží na tom, aby vegánska gastronómia na Slovensku prekvitala. Preto veríme, že budete mať pochopenie pre zavedenie symbolického vstupného 2€ v predpredaji a 3€ na mieste. So samozrejmými výnimkami a voľným vstupom pre ľudí v dôchodkovom veku, ZŤP ľudí a ich sprievod, deti do 15 rokov, a ľudí z Ukrajiny. Ďakujeme!

Ak sa vám formulár nezobrazuje správne, môžete si lístky zakúpiť aj priamo na stránke GOOUT.

Hlavní partneri podujatia

Exkluzívny nápojový 
partner podujatia

Partneri podujatia

Partneri pre technické zabezpečenie

Podujatie podporili

Mediálni partneri