Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Tofu praženica - Vegánske hody

Tofu praženica

Praženica bez vajíčok s nízkym obsahom cholesterolu a neuveriteľne presvedčivou chuťou, ktorú jej dodáva prísada menom Kala Namak – čierna soľ.

Praženica. Jedno z jedál, ktoré si ľudia len ťažko vedia predstaviť bez vajec. A predsa sa to dá! Pomáhajú nám v tom dve kľúčové prísady. Prvou z nich je tofu, ktoré pri správnej príprave presvedčivo nahradí textúru pripraveného vajíčka. Druhou z nich je čierna soľ, známa tiež ako Kala Namak, ktorá je bohatá na obsah síry. Práve síra je charakteristickým prvkom chute a vône opražených vajíčok a jej vysoký obsah v čiernej soli dokáže tento rozmer chute nahradiť veľmi presvedčivo. Čierna soľ je v tomto recepte tým pádom nenahraditeľná a bez nej skutočne nie je možné dosiahnuť presvedčivý efekt. Neváhajte teda vyraziť do najbližšieho obchodu so zdravou výživou alebo vegánskymi potravinami a hľadajte čiernu soľ (Kala Namak).

Potrebujeme:

  • 1 balenie extra firm tofu, cca 180 g
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 čl kurkumy mletej
  • 1 čl čiernej soli (Kala Namak)
  • 1 čl lahôdkového droždia
  • pažitka
  • sladká mletá paprika
  • čierne korenie mleté
  • 1 pl extra panenský olivový olej

Postup prípravy:

  1. Na plátky nakrájanú cibuľu restujeme na rozpálenom oleji do sklovita
  2. Tofu rozdrobíme na menšie kúsky a pridáme do panvice s cibuľou, pridáme kurkumu. Pár minút prudko pražíme.
  3. Pridáme čiernu soľ a lahôdkové droždie, dobre premiešame a potom odstavíme z plameňa.
  4. Praženicu na tanieri bohato dochutíme čerstvo namletým čiernym korením, sladkou paprikou a ozdobíme nadrobno pokrájanou pažítkou, prípadne jarnou cibuľkou.

Podávame ihneď po dokončení, s čerstvým pečivom a paradajkami.

ZDIEĽAŤ