Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Nedávna kampaň Sea Shepherd, pod menom Icefish, skončila veľkým úspechom - Vegánske hody

Nedávna kampaň Sea Shepherd, pod menom Icefish, skončila veľkým úspechom

Nedávno ukončená operácia Icefish organizácie Sea Shepherd skončila obrovským úspechom. Operácia Icefish, ktorá upozorňovala na ilegálny lov zraniteľného patagónskeho zubáča v anatarktických vodách, dokázala narušiť aktivity všetkých šiestich pytliackych lodí, ktoré mala na muške.

Štyri zo šiestich lodí označených ako „Bandit 6“, alebo 6 banditov, už v súčasnosti čelia vyšetrovaniu úradmi. Najznámejšie plavidlo z celej flotily, pod menom Thunder, svoju desaťročnú kariéru ukončilo vďaka intervenciám zo strany ochranárov Sea Shepherd. Radšej ako by mali čeliť vyšetrovaniu, sa kapitán pytliakov a jeho posádka rozhodli svoju loď, aj s ilegálnym úlovkom, potopiť na dno oceánu a nechať sa zahanbujúco zachrániť posádkou Sea Sepherd. Posledný zo šiestich banditov, pytliacka loď s menom Perlon, bol dnes podľa informácií Sea Shepherd Global, obsadený austrálskou pohraničnou a colnou strážou. Tá na ich palube, dva týždne po skončení kampane, našla významné množstvo zmrazeného zubáča.

Operácia Icefish tak úspešne zvýšila medzinárodné povedomie o nezákonnom, neregulovanom a neoznámenom rybolove v antarktických vodách a upozornila na problémy patagónskeho zubáča. Naviac podľa Sea Shepherd Global, priniesla bezprecedentnú úroveň medzinárodnej spolupráce a v boji s nelegálnym rybolovom v antarktických vodách.

Gratulujeme Sea Shepherd k skvelým výsledkom a prajeme veľa ďalších úspechov! Viac o Operácii Icefish sa dočítate na stránkach Sea Shepherd Global.

ZDIEĽAŤ