Hubová bruschetta je talianskou klasikou, ktorej príprava vám zaberie len pár minút, a ktorá vám hneď rozjasní deň.
V zásade sa jedná o honosnú hrianku, s lahodnou kombináciou húb a byliniek. Dôležitou zložkou je harmónia skaramelizovanej cibuľky a húb s kyslosťou balzamikového octu. Toto rýchle a jednoduché jedlo je výbornou voľbou k raňajkám alebo ako teplé a ľahké predjedlo. Zároveň ponúka rôzne možnosti kombinácie húb a môžete využiť napríklad aj kombinácie s lesnými hubami.
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 250g čerstvých húb, ideálne šampiňóny a shitake
- 2 jarné cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl extra panenského olivového oleja
- 1 pl balsamikového octu
- čerstvo namleté čierne korenie
- 2 stonky čerstvého/1 čl sušeného tymiánu
- 1 pl čerstvého / 1 čl sušeného petržlenu vňate
- soľ
- chlieb
Postup prípravy:
- Na panvici rozpálime olivový olej a restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, až kým nezačne karamelizovať.
- Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a krátko restujeme, kým sa nerozvonia. Následne pridáme lístky tymiánu (stronky nie) a na plátky nakrájané huby. V tomto bode huby nesolíme, inak by pustili šťavu a miesto restovania by sme prešli k nežiadúcemu duseniu. Huby teda restujeme, až kým nestratia vodu a nezískajú zlatohnedú farbu.
- V tomto bode pridáme balsamikový ocot a dobre premiešame. Na záver dosolíme podľa potreby a štedro dochutíme čiernym korením.
Podávame ihneď po dokončení, na hrianke potretej cesnakom, a ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zvážte prosim podporu našich aktivít.
[button color=“red“ size=“large“ align=“center“ link=“https://veganskehody.darujme.sk/787/“]PODPORIŤ[/button]