Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Rozohnené penne al arrabbiata - Vegánske hody

Rozohnené penne al arrabbiata

Penne al arrabbiata je tradičné rímske jedlo spájajúce ostré chute cesnaku a chilli papričiek do famóznej „rozohnenej“ omáčky.

Penne al Arrabbiata je skvelým príkladom toho, že talianska kuchyňa nemá strach experimentovať s ostrosťou chilli papričiek a aromatickosťou cesnaku. Obe tieto vyberané chute sa skĺbili v tomto slávnom rímskom jedle, ktoré je zároveň veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. Skladá sa totiž len zo štyroch základných prísad, ktoré pri správnej príprave dokážu omáčke dodať neskutočne plnú chuť. Kľúčom k úspechu tu je opraženie cesnaku a ostrých papričiek v kvalitnom olivovom oleji, ktorých chuť sa potom prenesie do celého pokrmu. Práve ich ohnivá chuť dala tejto omáčke jej meno arrabbiata, čo v taliančine znamená „rozohnené“ alebo „nazlostené“.

Na dve porcie penne al arrabbiata potrebujeme:

  • 6 pl extra panenského olivového oleja
  • sušené chilli papričky podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • za hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 2 porcie penne rigate

Postup prípravy

  1. Na rozpálenom oleji krátko opražíme nadrobno pokrájaný cesnak, až kým sa nerozvonia. Následne pridáme podrvené chilli papričky a krátko tiež opražíme.
  2. Pridáme konzervu paradajok, dobre premiešame a zhruba 10 minút pomaly tiahneme na najmenšom plameni.
  3. Medzičasom si pripravíme penne rigate.
  4. Penne zlejeme a pridáme do hrnca s omáčkou a dobre premiešame, až kým nebude dobre obalené v omáčke.
  5. Podávame na tanieri, ozdobené natrhanými lístkami čerstvej bazalky a štedro pokvapkané olivovým olejom.

[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=h9tTG&webforms_id=16174001″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]

ZDIEĽAŤ