Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Poznáme najlepšie reštaurácie a jedlá Jarných Vegánskych hodov

Poznáme najlepšie reštaurácie a jedlá Jarných Vegánskych hodov v Bratislave

Aj tento rok mali návštevníci a návštevníčky Jarných Vegánskych hodov Bratislava možnosť rozhodnúť o tom, ktorá reštaurácia prišlia s najlepšou ponukou. Novinkou však bolo hlasovanie o najlepšie jedlo podujatia, vďaka ktorému teraz viete, kde hľadať to najlepšie vegánske jedlo.

Jarné Vegánske hody Bratislava tento rok prilákali 14 stánkov s jedlom, takže opäť bolo z čoho vyberať. Aby sme vás však ďalej nenapínali, prejdime rovno k vyhláseniu výsledkov.

1. miesto v kategórii Reštaurácie – Vagus street food

Vagus street food je gastro konceptom občianskeho združenia Vagus, ktoré sa venuje pomoci ľuďom bez domova. V minulosti prevádzkovali aj kaviareň Dobré&Dobre, v ktorej pomáhali klientom a klientkám znovunadobudnúť pracovné zručnosti. Aktuálne im touto cestou pomáhajú vo svojom streetfoodovom stánku, ktorý môžete vidieť pravidelne na Vegánskych hodoch v Bratislave.

Vagus street food

2. miesto v kategórii Reštaurácie – Plantáž – festival food

Plantáž pochádza z Martina, kde prevádzkuje svoju vegánsku donáškovú službu a svoj festivalový koncept rozbehla len nedávno. Premiéru mala na Vegánskych hodoch Žilina 2017, kde sa hneď umiestnila na prvom mieste v návštevníckom hlasovaní. V Bratislave mala svoju premiéru na Jarných Vegánskych hodoch a hneď sa jej podarilo vytvoriť nekonečný rad a umiestniť sa v hlasovaní na druhej priečke.

Plantáž

3. miesto v kategórii Reštaurácie – Foodstock

Na treťom mieste sa umiestnila stálica Vegánskych hodov – Foodstock. Foodstock mal svoju premiéru na Vegánskych hodoch v Bratislave v roku 2015 a odvtedy si ich jedlá našli neodmysliteľné miesto v našich žalúdkoch. Medzičasom už stihli otvoriť kamennú prevádzku v Starej tržnici a čoskoro otvárajú ďalšiu v nákupnom centre Eurovea.

Foodstock

1. miesto v kategórii Jedlo – Kokosko (Vagus)

Vagus tento rok na Vegánskych hodoch zožal úspech a ich thajské kokosové rezance s čerstvým koriandrom a chilli sa umiestnili na prvom mieste. Nanešťastie tieto rezance vo vegánskej verzii nájdete len na Vegánskych hodoch. Možno je čas, aby Vagus zvážil ich stabilnú ponuku aj na ostatných svojich akciách.

Kokosko

2. miesto v kategórii Jedlo – Gyoza (Foodstock)

Na druhom mieste sa umiestnila legandárna Gyoza, ktorú si ľudia na Vegánskych hodoch obľúbili už pred rokmi. Jedná sa o plnenú japonskú taštičku so sójovou omáčkou, hľuzovkovým olejom, shitake, sezamom, jarnou cibuľkou a chilli. Dostať ich možno v ich kamennej prevádzke, kde už sú tiež vegánske.

Gyoza

3. miesto v kategórii Jedlo – Azza burger (Azza)

Na treťom mieste sa umiestnilo opäť jedlo, ktoré si mimo Vegánskych hodov bežne dopriať nemôžete. Je ním Azza burger od Azza, ktorá svojho času mala prevádzku v bratislavskom Ružinove. V súčasnosti sa však už venuje len vegánskemu cateringu a výrobe raw koláčov. So svojimi burgrami sa objavuje len na podujatiach ako sú Vegánske hody. Veríme, že sa táto situácia čoskoro zmení.

Azza burger

Tým sa náš rebríček najlepších reštaurácií a jedál Jarných Vegánskych hodov Bratislava končí. Veríme, že vás ponechal značne vyhladnutých a už sa neviete dočkať ďalších Vegánskych hodov. Kedy a kde vás čakajú tie najbližšie, sa dozviete už čoskoro. Medzičasom sledujte naše novinky, aby vám nič neuniklo.

Tešíme sa na vás na ďalších Vegánskych hodoch!

ZDIEĽAŤ