Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Vegánske hody zavítajú do Košíc už túto nedeľu. - Vegánske hody

Vegánske hody zavítajú do Košíc už túto nedeľu.

Festival udržateľného a ohľaduplného stravovania zavíta na Kasárenské námestie v Košiciach už v nedeľu 3. júna.

Tlačová správa na stiahnutie

Festival rastlinného stravovania Vegánske hody Košice sa bude v meste konať už po tretíkrát. Predstavia sa na ňom reštaurácie s rastlinnými jedlami, ako aj predajcovia kozmetiky netestovanej na zvieratách, či mladé kuchárske talenty. Po prvýkrát sa na podujatí predstaví festivalový koncept Plantáž, ktorý zbiera ocenenia z Vegánskych hodov po celom Slovensku, ako aj najúspešnejšiu reštauráciu Vegánskych hodov Košice 2017 – VE.DOM.E.

Okrem jedla, etických výrobkov bude súčasťou podujatia aj celodenný program. V ňom sa predstavia známe blogerky ale aj aktivisti a aktivistky z celého regiónu. Blogerka Nikoleta Kováč vysvetlí, ako sa zorientovať v kozmetike netestovanej na zvieratách a v jednotlivých certifikátoch. Poľská aktivistka Alicja Czerwińska zasa prezradí, ako môžeme pomôcť hospodárskym zvieratám. Nebudú však chýbať ani kuchárske show, počas ktorých budeme naživo pripravovať vegánske špeciality aj s následnými ochutnávkami.

Vegánske hody Košice 2018 začnú na Kasárenskom námestí v nedeľu 3. júna o 10:00 a potrvajú až do neskorého večera. Vstup na podujatie je voľný a rovnako ako v minulosti sa podujatie zaobíde bez jednorazových riadov z plastu a všetko riad bude kompostovateľný alebo umývateľný. Vegánske hody tak patria k prvým festivalom na Slovensku, ktoré touto cestou minimalizujú svoju uhlíkovú stopu. Kompletný program podujatia sa nachádza na stránke www.veganskehody.sk.

ZDIEĽAŤ