PRE KORONAVÍRUS ORGANIZÁTORI RUŠIA JARNÉ VEGÁNSKE HODY V BRATISLAVE

Už po štvrtý krát sa mala uskutočniť jarná edícia festivalu udržateľného rastlinného stravovania, Jarné Vegánske hody v Bratislave. V súvislosti so šíriacim sa vírusom sa ho však organizátori rozhodli preventívne zrušiť.

Bratislava, 11. marca 2020 – Jarná edícia podujatia Vegánske hody sa tento rok neuskutoční. Festival trvalo udržateľného a ohľaduplného stravovania sa mal konať v nedeľu 29. marca. Pre Jarné Vegánske hody to znamená zrušenie programu a účasti všetkých predajcov, ktorí sa mali zúčastniť podujatia. Organizátori čakali posledné týždne na ďalší vývoj, v posledných dňoch sa definitívne rozhodlo. Očakávali viac než tri desiatky predajcov a do 10 tisíc návštevníkov a návštevníčok.

Určite nechceme riskovať zdravie návštevníkov, rovnako ako prevádzok a ostatných účastníkov a účastníčok podujatia. Vybrali sme zodpovedné riešenie, aby sme sa vyhli príležitostiam šírenia vírusu a prispeli k čo najrýchlejšiemu zlepšeniu situácie.“ vysvetľuje koordinátorka podujatia Monika Dančová.

Na tento rok ale Vegánske hody ešte neskončili, organizátori návštevníkom tento výpadok určite vynahradia. „Bez váhania začíname pracovať na ďalších podujatiach, ktoré budú hneď, ako to zdravie a bezpečnosť budú dovoľovať.“ potvrduje Dančová.

###

O Vegánskych hodoch

Vegánske hody patria medzi najväčšie food festivaly na Slovensku. Každoročne prinášajú desiatkam tisíc ľudí to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne. Sú neziskovým podujatím, ktorého cieľom je propagácia práv zvierat, ochrany životného prostredia a zdravého životného štýlu prostredníctvom vegánskych pokrmov a za pomoci sprievodných podujatí ako prednášky, diskusie, workshopy a premietania. Cieľom podujatia je priblížiť ľuďom stravovanie budúcnosti, ktoré bude oslobodené od utrpenia zvierat a klimatickej záťaže. Do vegánskych hodov sa môže zapojiť každý – počínajúc profesionálnymi kuchármi z miestnych a zahraničných reštaurácií, až po amatérov. Vstup na podujatie je tradične voľný. 

O Humánnom pokroku:

Humánny pokrok je združením pre rozvoj ľudskosti a udržateľnosti. Je hlasom zvierat a presadzuje udržateľné riešenia, ktoré dokážu nasýtiť planétu. Humánny pokrok vznikol s cieľom priniesť na Slovensku silný hlas zvierat, ktorý bude klásť dôraz na ľudskosť a udržateľnosť. Združenie je členom globálnej koalície Open Wing Alliance bojujúcej proti klietkovému chovu sliepok a medzinárodnej organizácie Fur Free Alliance bojujúcej za ukončenie kožušinového chovu.

Kontaktná osoba:

Monika Dančová

Event manažérka Vegánskych hodov
monika.dancova@veganskehody.sk

+421 948 155 371

ZDIEĽAŤ