Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/5/8/5867d9a0-bd7d-4d69-a5f5-69a676dd326e/veganskehody.sk/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Sea Shepherd na Vegánskych hodoch! - Vegánske hody

Sea Shepherd na Vegánskych hodoch!

Našim hosťom zo Sea Shepherd bude , ako sám hovorí, večne mladý, 62- ročný anglický aktivista za práva zvierat Sid Thomas. Sid počas svojej vyše 25-ročnej „kariéry“ sabotoval viac ako 200 honov na líšky, 2 mesiace slúžil na lodi Bob Baker a neskôr aj na vlajkovej lodi Sea Shepherd, Steve Irwin. Na Stevovi pracoval pol roka a zúčastnil sa dovtedy najväčšej operácie v Južnom Oceáne pod menom ZERO TOLERANCE. Sid príde na tohtoročné Vegánske Hody porozprávať o organizácii Sea Shepherd, podeliť sa o svoje zážitky z Antarktídy a zároveň odpovedať na všetky Vaše otázky.

Sea Shepherd Conservation Society je medzinárodná nezisková organizácia, ktorej cieľom je ukončiť ničenie oceánskej fauny a flóry ako aj ich zachovanie pre budúce generácie. Vznik Sea Shepherd sa datuje do roku 1977 keď bol jej neskorší zakladateľ Paul Watson vyhodený zo správnej rady Greenpeace, kôli jeho názorom na radikálnu priamu akciu, ktoré sa priečili pacifistickým zásadám Greenpeace. Watson teda, so skupinkou dobrovoľníkov, zakladá novú organizáciu, odhodlanú použiť na ochranu morského života akékoľvek prostriedky. Do pozornosti sa dostali hneď v roku 1979, keď v prístave mesta Porto potopili nechvaľne známu pirátsku veľrybársku loď Sierra. Odvtedy sa Sea Shepherd angažovali v nespočte rôznych ochranárskych akcií. Vystupovali napríklad proti vybíjaniu tuleňov v Kanade (ktoré sa už podarilo aj vďaka nemalému prispeniu Sea Shepherd zastaviť) či Namíbii (o ktorom natočili dokument Seal Wars, ktorý sme Vám premietli na minulých Vegánskych Hodoch), ilegálnemu rybolovu či lovu veľrýb, pri ktorom používajú Sea Shepherd rôzne spôsoby priamych akcií, od hádzania „smradľavých bômb“ až po nabúravanie veľrybárskych lodí. A práve kontroverzný boj proti japonským veľrybárom v Južnom Oceáne priniesol organizácii Sea Shepherd najviac publicity, či už pozitívnej alebo negatívnej.

http://www.seashepherd.org
https://www.facebook.com/seashepherdconservationsociety

ZDIEĽAŤ