Talianska kuchyňa ponúka množstvo naozaj jednoduchých a lahodných jedál. Medzi ne rozhodne patrí polievka z bielej fazule cannellini, ktorej chuť znamenite podtrhuje cesnak opražený v olivovom oleji a čerstvá petržlenová vňať.
Tento rýchly a minimalistický recept pochádza z kuchárskej knihy svetoznámej talianskej kuchárky menom Marcella Hazan, ktorá je už od 70. rokov jedným z najväčších klenotov talianskej gastronómie.
Na 6 porcií polievky z bielej fazule potrebujeme:
- 125 ml extra panenského olivového oleja
- 4x 400 ml konzervy bielej fazule cannellini
- Soľ
- Čerstvo namleté čierne korenie
- 250 ml zeleninového vývaru
- 4 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku
- 2 pl nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
- Chlieb
Postup prípravy
- V panvici rozpálime olej a nadrobno nakrájaný cesnak v ňom opražíme do zlata.
- Pridáme fazuľu z konzervy, štipku soli a čierneho korenia a na jemnom plameni dusíme 5-6 minút.
- Z hrnca odoberieme zhruba jednu naberačku (120 ml) fazule a ponorným mixérom ju rozmixujeme na jemno. Následne ju vrátime do hrnca a podlejeme vývarom a dusíme 5-6 minút.
- Dosolíme, dokoreníme, primiešame petržlenovú vňať a odstavíme z plameňa.
Podávame v miskách, kde na dno vložíme do chrumkava opečený chlieb, ktorý prelejeme polievkou.
[grwebform url=“https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=h9tTG&webforms_id=16174001″ css=“on“ center=“off“ center_margin=“200″/]