Prvé Vegánske hody roku 2024

Jarné Vegánske hody sa budú konať 17. marca už tradične v bratislavskej Starej tržnici. Návštevníkov a návštevníčky čaká nedeľa plná chutného jedla a toho najlepšieho zo slovenského rastlinného trhu.

4. marec, Bratislava – Prvé Vegánske hody tohto roku sa budú konať v nedeľu, 17. marca. Festival od desiatej do siedmej ponúkne to najlepšie z rastlinnej gastronómie, predajné stánky, NGO zónu a celodenný program.

Na celodennom festivale rastlinného stravovania na návštevníkov a návštevníčky čakajú mnohé novinky ale aj festivalové vynikajúce klasiky ako gyoza od Foodstock, skvelé Balans Bistro alebo bao žemličky od Bao Brothers. Chuť Argentíny do Starej tržnice prinesie EmpaNada, chuť Ázie zase Chop-Chop. Polievkovú kultúru zastúpi skvelá Soupculture s vynikajúcimi polievkami v jedlých pohárikoch. Vegánske verzie slovenského streetfoodu prinesie trenčiansky Vegan Gazda, ázijský streetfood prinesie Green Leaf.
Skvelé koláče, zákusky, ale aj plnené rožky a bagle prinesie VegaNana, sladké ponúknu aj veľmi obľúbené Nebeské dortíčky, mini lievance Dolinky alebo pralinky od plain.power a čokoládové pochúťky od Wilmann. O bezlepkový výber sa postará Made with laf a bezlepkové verzie palaciniek a wafflí ponúkne aj Café Nektár. Ochutnať prírodné odrodové kakao z Kolumbie sa bude dať v stánku Kakaw Co+ a nakúpiť čerstvé zasadené mikrobylinky v stánku Grincajch.

Okrem stánkov so skvelým jedlom Hody ponúknu aj predajné stánky s mnohými dalšími produktami, ako sú balené potraviny a nápoje (napríklad Arónia z Pejera alebo netradičné vína od Mäd Wines), vegánsku kozmetiku ako napríklad Emani alebo GaiaHemp, knihy, čaje, vína a sirupy ale aj etické oblečenie. Už tradične nebude chýbať ani NGO zóna s viacerými možnosťami na nedeľný občiansky aktivizmus.

Celodenným programom vyskladaných z prednášok a kuchárskych show nás prevedie moderátorská dvojica Marta Fandlová a Silvester Roštár.

„S radosťou môžem povedať, že prípravy vrcholia a program zverejníme čoskoro. Vegánske hody sa veľmi tešia na svojich návštevníkov a návštevníčky. Viac ako štyri desiatky stánkov naznačujú, že je, na čo sa tešiť. Domáce zvieratká sú vítané a vstupné je symbolické; 2 eurá v predpredaji a 3 eurá na bráne,“ uviedla organizátorka podujatia Monika Dančová.

ZDIEĽAŤ