Jarné Vegánske hody (foto na obrázku zo septembrových vegánskych hodov)

Jarné Vegánske hody budú už túto nedeľu v Starej Tržnici 

Jarné prevedenie najväčšieho vegánskeho festivalu na Slovensku sa vráti do Starej tržnice v Bratislave už túto nedeľu 23. apríla.

Bratislava 18. apríla 2023 – Návštevníci a návštevníčky si na podujatí budú môcť nájsť svoje a ochutnať to najlepšie zo slovenského vegánskeho gastra od 10. do 19. hodiny. Súčasťou festivalu bude aj tento rok celodenný program s prednáškami, hudobným sprievodom a kuchárskymi show. 

Vegánske hody sa minulý rok vrátili po trojročnej pandemickej prestávke a prilákali tisícky milovníkov a milovníčok vegánskeho jedla. Na Jarných Vegánskych hodoch sa zúčastní až 34 prevádzok a stánkov, ktoré pricestujú z rôznych slovenských aj českých miest a prinesú so sebou špeciality. Okrem rastlinných jedál slovenskej receptúry si návštevníci a návštevníčky budú môcť vychudnať aj street food jedlá, ázijskú kuchyňu či inú exotiku a chýbať nebudú ani koláče a zákusky. 

Fanúšici a fanúšičky vegánskeho gastra si budú môcť pozrieť aj kuchárske show a zistiť, ako si pripraviť rastlinné pochúťky jednoducho aj u seba doma. Súčasťou celodenného programu bude aj krst knihy Klíčkovanie od Vierky Múdrej s krstným otcom, moderátorom Martinom Šmahelom, prednáška odborníka na výživu so špecializáciou na vegánstvo a rastlinnú stravu Radeka Látala, ale aj kuchárska show od obľúbenej autorky vegánskych kuchárskych kníh Nikolety Kováčovej. 

„Už túto nedeľu nás čakajú Jarné Vegánske hody, ktoré budú opäť v bratislavskej Starej tržnici. Minulý rok sme festival obnovili po trojročnej prestávke a na festivale sme privítali tisíce ľudí. Na Jarné Vegánske hody sa veľmi tešíme a ako každý, aj tento ročník chceme ľuďom ukázať to najlepšie z rastlinnej kuchyne, predstaviť novinky na gastro scéne a dať im príležitosť stráviť spoločne slnečnú nedeľu s dobrým jedlom,” hovorí event manažérka Vegánskych hodov, Monika Dančová.

Vegánske hody vznikli v roku 2009 s cieľom podporiť na Slovensku rozvoj rastlinného stravovania, ktoré vylúčením živočíšnych potravín z nášho jedálnička, znižuje jeho dopady na životné prostredie a zvieratá. Neskôr sa rozrástli do Košíc, Žiliny, Trnavy, Prešova a Banskej Bystrice, a stali sa jedným z najväčších vegánskych food festivalov v strednej a východnej Európe. Počas svojej existencie umožnili desaťtisícom ľudí spoznať to najlepšie z rastlinnej kuchyne na Slovensku a vyskúšať si, ako chutí udržateľná a ohľaduplná kuchyňa. Lístky na Vegánske hody Bratislava 2023 sú ešte stále dostupné v predpredaji na webstránke festivalu.

ZDIEĽAŤ