Slovegán_2_covereded-600x672

SLOVEGÁN 2 – pokračovanie úspešnej kuchárky

Po úspešnom prvom dieli prichádza pokračovanie! Slovegán je prvá slovenská vegánska kuchárka a za uplynulé mesiace zožala veľký úspech. Netrvalo dlho, kým sa autorka Nikoleta Kováčová rozhodla pre spísanie pokračovania. Opäť pôjde o tradičné slovenské recepty, v netradičnom vegánskom prevedení.

Slovegán čerpá inšpiráciu z jedál a chutí, ktoré si všetci pamätáme z kuchýň našich rodičov a starých rodičov. Zároveň sa snaží dokázať, že slovenská kuchyňa dokáže držať trend s aktuálnymi trendmi v gastronómii, medzi ktoré nepochybne patrí aj vegánstvo. Kombinuje tradičné s moderným a skrz popularizáciu slovenskej kuchyne oživuje dávno zabudnuté chute nielen vegánom, ale častokrát aj všežravcom.

   

Podobne ako prvá časť, aj druhé pokračovanie obsahuje 78 tradičných slovenských receptov vo vegánskej verzii. V šiestich kapitolách tak dopĺňa a rozširuje zbierku veganizovaných receptov o ďalšie skvosty našej milovanej slovenskej kuchyne ako napríklad tatarák, ryžový nákyp, žemľovku, granadír, stroganov, krémeše alebo šamrole. Slovegán 2 obsahuje recepty, ktoré sa do jednotky nezmestili, recepty, ktoré ľuďom v prvej časti chýbali, ale aj recepty na ktoré si autorka pred rokom ešte jednoducho netrúfla.

Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová


V minulom roku vydaniu kuchárskej knihy predchádzala crowdfundingová kampaň, v ktorej ju podporilo viac ako 1000 ľudí. Po úspešnom vydaní sa ešte úspešnejšie vypredávala, takže aktuálne je na pultoch kníhkupectiev už niekoľká dotlač. Kuchárka medzitým oslávila už viac ako 10 000 predaných kusov!

Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová


Pokračovanie s názvom Slovegán 2 zatiaľ začal rovnako sľubne. Po spustení predpredaja vznikol obrovský nátlak na webovú stránku, ktorá to chvíľami neustála. Prvých 150 kníh z predpredaja má byť ručne podpísaných autorkou, ktorá okrem toho vymyslela niekoľko ďalších benefitov kúpy knihy práve v predpredaji.

Čo však zrejme nečakala, týchto prvých 150 kusov sa vypredalo za menej ako 15 minút! Za prvý deň sa ich predalo takmer 1000 výtlačkov.

Okrem toho Nikoleta poskytla exkluzívny náhľad do niektorých receptov. Na ktorý z nich si robíte najväčší zálusk?

Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová
Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová
Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová
Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová


S takýmto bleskovým štartom má kuchárska kniha skvelé vyhliadky. My Nikolete želáme veľa ďalších predaných výtlačkov, spokojných zákazníkov a plných brúch! 🙂 

Slovegán 2. Foto: Nikoleta Kováčová

Staňte sa aj vy srdcom vegánskeho hnutia a pomôžte nám pripravovať viac zaujímavých článkov!

ZDIEĽAŤ