VegNews.McPlantMcDonalds

Revolučná zmena: McDonald’s spúšťa vlastné vegánske burgre, „McPlant“!

Reťazec rýchleho občerstvenia vyvíja nové rastlinné produkty pre svoje celosvetové menu, s pomocou svojej novej platformy McPlant – „exkluzívne pre McDonald’s, od McDonald’s“.

Globálny reťazec rýchleho občerstvenia McDonald’s dnes oznámil vývoj svojej platformy „McPlant“, ktorá sa bude používať na vývoj budúcich rastlinných položiek pre menu na celom svete. „McPlant je vyrobený výhradne pre McDonald’s spoločnosťou McDonald’s,“ uviedol Ian Borden, prezident spoločnosti McDonald’s International, na dnešnom stretnutí investorov podľa USA Today.

 „V budúcnosti by sa spoločnosť McPlant mohla rozšíriť na celý rad rastlinných produktov vrátane hamburgerov, náhrad kuracieho mäsa a raňajkových sendvičov.“ Borden oznámil, že hamburger už je v procese výroby a bude debutovať už budúci rok. 

 

green
Už roky za konkurenčnými fast-food reťazcami spoločnosť zaostávala, čo sa týkalo ponuky rastlinných alternatív. Medzitým sa vyvíjal vlastný produkt. Foto: VegNews

Výrobou vlastnej alternatívy mäsa sieť reštaurácii prekvapila najmä konkurenciu. Burger King spolupracuje so spoločnosťou Impossible Foods s ich produktom Impossible Whopper a spoločnosť Beyond Meat uzavrela partnerstvo s KFC. Dvaja poprední producenti alternatívnych bielkovín tak odviedli dobrú prácu pri budovaní alternatívnych možností na trhu s rýchlym občerstvením – vstup McDonald’s s jeho exkluzívnym zložením však musí byť pre spoločnosti úderom.

V septembri 2019 spoločnosť McDonald´s testovala hamburger s náhradou mäsa Beyond Burger v 28 pobočkách v Kanade. Reťazec v súčasnosti ponúka vegánske hamburgery aj v Nemecku (kde sa podáva s Incredible Burger mäsom od Nestlé); a Spojenom kráľovstve (kde podáva rôzne rastlinné jedlá vrátane vegánskeho Happy Meal). McDonald’s v súčasnosti neponúka vegánsky hamburger vo svojich menu v Spojených štátoch, ani mnohých ďalších krajinách.

PLT
PLT Burger v Kanade, obsahoval mäsovú placku od spoločnosti Beyond Meat. Foto: McDonalds

Teraz zostáva dúfať, že sa koncept McPlant stane väčším ako iba pre pár testovacích trhov. Môže nás čakať skutočne revolučná zmena v ponuke McDonald’s po celom svete. Značná časť svetovej populácie dnes znižuje spotrebu mäsa, alebo sa mu úplne vyhýba. Je skvelé vidieť, ako sa jedna z najikonickejších značiek reštaurácií na svete konečne vyvíja s dobou!

 

mcplant
Vizualizácia loga a obalu pripravovaného „McPlant“. Foto: USA Today

ZDIEĽAŤ