SBX2020622-Plant-Based-Menu-Featured-Image

Starbucks rozširuje rastlinnú ponuku, spolupracuje aj s firmou Impossible!

Spoločnosť Starbucks v januári tohto roku vyhlásil záväzok udržateľnosti. Cieľom spoločnosti je expandovať v rastlinných možnostiach. Ekologickejšie menu prispieva k cieľu spoločnosti byť „resourse-positive-company“ – teda firmou, ktorá čerpaním prírodných zdrojov nezaťažuje životné prostredie.

Starbucks pokračuje v zavádzaní nových nápojov a jedál do ponúk na celom svete. Spoločnosť ponuku inovuje s rastlinnými ingredienciami naprieč kľúčovými výrobkami, ako sú kávy a espresso produkty, ľadové kávy, malé občerstvenie, plnohodnotné jedlo a ďalšie. Záujem zákazníkov o rastlinné potraviny pokračuje v rýchlom raste. 

Najnovšia ponuka siete Starbucks
Inovácie jedálneho lístka v podniku Starbucks, záujem o rastlinné potraviny rýchlo rastie. Foto: Starbucks

„Snahou spoločnosti Starbucks je stať sa spoločnosťou s pozitívnymi zdrojmi. Táto snaha spojená s vedomím, že naši zákazníci hľadajú stále viac rastlinných možností, inšpirovala vývoj vzrušujúcich a chutných rastlinných nápojov a potravín, “ uviedol Michael Kobori, vedúci udržateľnosti spoločnosti Starbucks. „Naši zákazníci pokračujú v hľadaní nových spôsobov, ako si vychutnať rastlinné možnosti v Starbucks a prispôsobiť si ich ´Starbucks moment´. Je nám potešením v nasledujúcich rokoch predstaviť zákazníkom tieto nové položky.“

Zákazníci na celom svete naďalej nachádzajú nové doplnky vo svojich miestnych ponukách. Väčšina noviniek sa uvádza na trh hlavne v USA, niektoré produkty sa však testujú aj v Kanade, Južnej Amerike či Číne. 

Nové možnosti

Sieť kávového gigantu v Spojených štátoch, teda Starbucks US, v týchto dňoch oznámila, že do svojho stáleho menu pridáva viac rastlinných nápojov. Patria sem produkty z línií latte a espresso, ktoré sú vyrobené s pomocou sójového, mandľového alebo kokosového mlieka. Firma tiež rozširuje regionálnu dostupnosť ovseného mlieka, ktorého popularita prudko stúpla. 

Medzi nové položky v letnom menu patria „Cold Foam“ možnosti, teda pena na nápoj Cold Brew, vyrobená z mandľového mlieka, mandľového s tmavým kakaom, či škoricovo ovseného mlieka.

Rastlinné nápoje v letnom menu
Dva zo série nových, rastlinných Cold Foam nápojov. Foto: Plant Based News

Impossible!

Spoločnosť oznámila aj uvedenie nového bezmäsitého sendviču, Impossible Breakfast Sandwich na celom území USA. Na internete ihneď vznikli diskusie o tomto novom produkte. Diskutuje sa najmä tom, či je sendvič vhodný pre vegánov. Použité mäso má byť rastlinného pôvodu, keďže pochádza od známeho výrobcu rastlinných alternatív Impossible Foods. 
Impossible Breakfast Sandwich teda zahŕňa túto rastlinnú, vysoko-proteínovú náhradu mäsa, avšak zvyšok pokrmu obsahuje živočíšny syr čedar a vajíčko v sendviči. Produkt tak nasleduje príklad raňajkového menu, ktoré Starbucks spustil v Kanade v spolupráci s gigantom Beyond Meat.

Sendvič však nie je určený pre vegánov, ale mieri na vegetariánov a ľudí, ktorí chcú znižovať svoju spotrebu mäsa.

Impossible sendvič
Bezmäsitý Impossible sendvič má byť krokom k udržateľnejšiemu a ekologickejšiemu menu známeho reťazca. Foto: Plant Based News

Aká je situácia na Slovensku?

Aj v slovenských pobočkách kaviarne si môžte vypýtať rastlinné mlieko do prakticky ktoréhokoľvek kávového nápoja. Sójové, mandľové, kokosové či ovsené, môže záležať od konkrétnej prevádzky. Medzi občerstvením sa taktiež nájdu rastlinné možnosti, ale ponuka ani zďaleka nedosahuje rôznorodosť, akú zažívajú napríklad na oboch amerických kontinentoch. Môžme len dúfať, že snaha o zníženie environmentálnej stopy a zavádzanie stále viacerých rastlinných možností sa napokon presunie aj do pobočiek Starbucks v Európe, vrátane niekoľkých slovenských. 

Objavujte vegánske možnosti v sieti Starbucks napríklad tu:
Vegánske možnosti v Starbucks od Veggl

Prečítajte si viac:
Plant-based menu innovation at Starbucks by Starbucks Stories & News, 23.06.2020
Starbucks U.S Launches Impossible Sausage And Plant-Based Drinks In Sustainability Drive by Maria Chiorando for Plant Based News, 23.06.2020
Starbucks U.S. Is Launching Vegan Impossible Breakfast Sausages by Liam Pritchett for Livekindly, 23.06.2020

Staňte sa srdcom vegánskeho hnutia a pomôžte nám pripravovať viac zaujímavých článkov!

ZDIEĽAŤ