2ec000573a7cce7ea51f2c23b32d2c94

Nové rastlinné mlieko – Wunda od Nestlé

Rastlinné alternatívy mlieka a mäsa sú stále viac populárne medzi spotrebiteľmi, ktorí dbajú na zdravie či životné prostredie. Produkty a firmy si tiež získavajú pozornosť investorov, ako demonštrujú napríklad aj nedávne vyhlásenia firmy Oatly, ktorá plánuje vstúpiť so svojimi aukciami na burzu. Ak máte radi rastlinné mlieka, zbystrite pozornosť! Spoločnosť Nestlé uvádza na trh novú značku, ako aj pomerne unikátnu chuť a zloženie. Bude ňou hrachové mlieko s názvom Wunda, ktoré sa vyrába zo žltého hrachu!

Pre OZ Vegánske hody napísala Anna Beláková.

Hrachové mlieko Wunda – konkurencia pre ovsené možnosti?

Ovsené mlieko je najobľúbenejšie z rastlinných mliek, najmä vďaka svojej všestrannosti v kuchyni a neutrálnej chuti. Hrachové mlieko však môže však znamenať veľkú konkurenciu. 

V novej štúdii sa môžete dočítať, že rastlinné mlieko vyrobené z hrachu čaká v nadchádzajúcich rokoch veľký rast. Žltý hrach sa tiež používa na výrobu tofu, ktoré neobsahuje sóju. Je tak skvelou alternatívou napríklad aj pre alergikov na sóju. 

Nestlé uvádza, že hrachové mlieko Wunda má vysoký podiel vápnika, bielkovín a vlákniny. Značka môže konkurovať ovsenému mlieku aj tým, že je vhodné na pitie horúce, ale aj studené. Navyše ho môžu používať baristi a taktiež sa s ním dobre pracuje pri varení a pečení.

Uvedenie spoločnosti Wunda na trh predstavuje posun do konkurenčného segmentu alternatívneho mlieka. Potravinársky a nápojový gigant sa snaží priamo napadnúť popredné značky ako Oatly, alebo Alpro of firmy Danone.

Spoločnosť Nestlé uviedla na trh tri druhy vegánskeho hrachového mlieka pod svojou novou značkou Wunda. Foto: Nestlé / Wunda

Ideálna alternatíva

Technologický riaditeľ spoločnosti Nestlé, Stefan Palzer povedal: „Tento skutočne všestranný, lahodný nápoj na báze hrachu je vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny. Jeho vynikajúca neutrálna chuť, schopnosť používať ho na rôzne účely a skutočnosť, že má neutrálnu uhlíkovú stopu, z neho robia ideálnu rastlinnú alternatívu k živočíšnemu mlieku. Naši mladí vývojári vytvorili tento vynikajúci produkt na základe svojich vlastných potrieb a potrieb spotrebiteľov, využitím našich dlhoročných skúseností v oblasti rastlinných bielkovín a mliečnych výrobkov. “

Spoločnosť Nestlé vo februári uviedla, že predaj rastlinných alternatív mlieka a mliečnych výrobkov zaznamenal v minulom roku dvojciferný rast, ktorý dosiahol viac ako 100 miliónov dolárov.

Spoznajte nové rastlinné mlieko Wunda! Foto: Nestlé / Wunda

Nestlé a životné prostredie

Aj keď sa spoločnosť Nestlé snaží, aby zaradili do svojho portfólia čo najviac rastlinných produktov, stále majú čo doháňať. Mnoho ľudí vyzdvihuje to, ako sa spoločnosť správala ku zvieratám a porušovala ľudské práva. 

Taktiež je spoločnosť neslávne známa tým, ako v roku 2017 odsávala milióny galónov vody z lesa pri San Bernardino. Túto vodu spoločnosť predávala pod značkou Arrowhead. Okolie San Bernardino momentálne zažíva veľké obdobie sucha.

Nestlé sa na svojej stránke v časti Náš vplyv zameriava na mnohé oblasti, kde sa chce neustále zlepšovať a správať sa tak, aby pri výrobe produktov vznikal čo najmenší dopad na životné prostredie.

Zatiaľ čo ovsené mlieko je vďaka svojej príchuti, všestrannosti a udržateľnosti súčasnou hviezdou sveta rastlinného mlieka, hrachové mlieko Wunda môže byť ďalším favoritom! Foto: Wunda / Nestlé

Zdroje:
Nestle launches pea-based milk alternative under ‚Wunda‘ brand
Is Nestlé Too Late to the Alt Milk Party with Launch of Wunda Brand?
Nestlé Is Launching Pea Milk, and It’s Carbon-Neutral
My Wunda

ZDIEĽAŤ